TransportLAB Challenge 2017, nu open voor registratie!

PERSBERICHT

Maak Logistiek future proof met jouw unieke innovatie

TransportLAB Online Challenge 31 maart –  11 mei, 2017

AMSTERDAM – Op vrijdag 31 maart start de tweede TransportLAB online Challenge 2017 met als thema Logistics Mobility. Ambitieuze studenten, (toekomstige) engineers, ondernemers en andere professionals met interesse in logistiek worden uitgedaagd om aan deze jaarlijkse online Hackathon mee te doen. Ga jij de uitdaging aan? Bedenk jij of bedenkt je team een duurzame slimme oplossing om transport en logistiek duurzaam efficiënter te maken?

In navolging van de succesvolle Hackathon in 2016 organiseert innovatiemakelaar TransportLAB een nieuwe logistieke online Challenge.  De TransportLAB Challenge 2017 brengt logistieke vraagstukken en slimme oplossingen in korte tijd bij elkaar. ‘Wij willen via onze challenges innovatie stimuleren. Het is van belang dat vooral de generatie jongvolwassenen (millenials) kunnen meedenken over logistieke vraagstukken die van grote invloed zullen zijn op hun leven. Zij zijn opgegroeid met internet, smart en mobiele technieken en vormen onze denktank als het gaat om effectievere en efficiëntere inrichting van logistiek in Nederland en wereldwijd’, benadrukt directeur Paul Swaak.

Kick-off programma in samenwerking met Impact Hub

De online TransportLAB Challenge duurt twee weken, vanaf 1 – 28 april. Op 31 maart en op 11 mei zullen fysieke bijeenkomsten worden georganiseerd. De kick-off bijeenkomst vindt plaats tijdens het openingsevent op 31 maart van de nieuwe Impact Hub vestiging in het Tropeninstituut (KIT) in Amsterdam. Impact Hub Amsterdam is onderdeel van de internationale Impact Hub community van social innovators met meer dan 15.000 leden in 80+ locaties. TransportLAB werkt samen met Impact Hub Amsterdam aan het kick-off event.

Challenges en samenwerkende partners
Deelnemers kunnen kiezen uit een open challenge en drie specifieke logistieke uitdagingen, waarvoor praktische, slimme en mobielvriendelijke oplossingen aangedragen kunnen worden. De challenges zijn ingebracht door Havenbedrijf Amsterdam, TransFollow-EVO, CROW/Infra-innovatie Netwerk en TransportLAB. Deze partijen zijn ook vertegenwoordigd in de jury. De drie beste inzendingen worden uitgenodigd om hun oplossing te presenteren tijdens het eindevent op 11 mei bij Prodock Amsterdam. Daarna maakt de jury de winnaar bekend, die geholpen zal worden om zijn/haar idee verder te ontwikkelen. Beoordelingscriteria zijn met name de impact op logistiek, duurzaamheid en toepasbaarheid.

Deelname/informatie
Voor meer informatie en aanmelding: klik HIER

 

Related posts

Comments are currently closed.

Top