Talking Traffic & Logistics Challenge, najaar 2017

MobiliteitsRAI zoekt oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken met online challenge georganiseerd door TransportLAB.

De mobiliteitsvraagstukken waar Nederland mee te maken heeft worden steeds complexer en uitdagender. Om de ontwikkeling van slimme, innovatieve en creatieve oplossingen voor deze problemen te stimuleren, slaan TransportLAB, RAI Vereniging, TIP Trailer Services, TLN (Transport en Logistiek Nederland), NHTV, overheid- en onderwijspartners de handen ineen met de Talking Traffic & Logistics challenge.

Op woensdag 18 oktober wordt tijdens het Captainsdiner aan de vooravond van de MobiliteitsRAI (19-21 oktober) de aftrap gegeven voor de Talking Traffic & Logistics Challenge. Dit wordt gedaan door drie studententeams van de NHTV Breda die onderzoek uitvoeren tijdens de MobiliteitsRAI. Doel van de challenge is om studenten en professionals uit te dagen om logistieke ketens korter en efficiënter te maken via slim gebruik van data. Dit jaar ligt de nadruk van de competitie op mobiliteitsvraagstukken, waaronder stedelijke en duurzame distributie in combinatie met verkeers- en logistieke data. De challenge is vanaf vandaag online op de community website van Dutch Mobility Innovations (http://www.mobiliteitsrai.nl).

De uitdaging gaat over hoe we Nederland bereikbaar houden en tegelijkertijd kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar ‘same-day-delivery’. Deze vraagstukken kan je alleen het hoofd bieden door samenwerking binnen een keten. Denk aan open data sources en het delen van informatie waardoor mobiliteitsproblemen veel effectiever en efficiënter kunnen worden opgelost.

Thema: ‘Talking Traffic & Logistics’

Wie kunnen, wanneer deelnemen?

Zowel bedrijven (en startups) als studententeams kunnen deelnemen aan de Talking Traffic & Logistics challenge. Er zijn op dit moment vier challenges gepubliceerd:

1.      Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten

2.     Logistieke Gemeentelijke Data

3.     Duurzame stedelijke distributie

4.     Toepassing OpenTripModel (open source datamodel)

Voorinschrijving kan vanaf heden via (gratis) registratie in de nieuwe ‘Dutch Mobility Innovations’ Community. Hier is tevens alle informatie te vinden over de specifieke vraagstukken en de challenge planning & voorwaarden. Zie ook het persbericht:

http://bit.ly/persberichtTTLChallenge

Mis deze kans niet en meld je alvast aan voor deelname. Of deel deze informatie met je netwerk!

Related posts

Comments are currently closed.

Top